Vandringsresor   Dolomiterna   Elba   Ligurien   Om vandringarna   Bussarna & Flyg   Anmälan
Leidex Resor   Vandringsresor   Skidresor   Oberammergau   Kontakta oss

Avg. 14/7 Altenmarkt, Salzburgenland

Ca 800 m.ö.h.
Byn ligger dryga fem mil söder om Salzburg nära Tauernmassivet som avgränsar nord- och sydalperna. Här kan vädret växta otroligt mellan de båda sidorna. Eftersom vi ligger nära Alpryggen kan vi välja att åka till den sidan som är soligast. Nära vår boendeort ligger glaciären Dachstein och världscupsorterna Wagrain och Sladming. Altenmarkt kanske mest är känt för att tillverka Atomicskidorna. Någon kilometer bort ligger byn Radstadt som har betydligt äldre bebyggelse och en gammal borg.

Dagsutflykt: Vi besöker Hitlers Örnnäste som ligger strax väster om Salzburg i området Berchstersgarden som tillhör Tyskland, men nästan helt omgiven av Österrike. Högt upp på en bergstopp byggde Hitler ett hus där han kunde träffa vänner och bekanta ganska ostört. Hit får man ta sig med buss som har specialbyggda bromsar. Bussarna avgår från en större parkering där alla turistbussar samlas. Pris; 300:- + extra avgift för inträde och bussresa till Örnnästet.

Hotell Markterwirt 4 stjärnigt


Ligger centralt    Pris; 7395:-

Är ett av de äldsta i byn och erbjuder mycket av den äldre byggkulturen. Bar och restaurang i nedre planet med mycket möbler från den gångna tiden. Moderna rum med bad/WC, TV, fön, fri wifi mm. Bastubad kan ordnas efter en svettig vandringsdag. Den som älskar flugfiske kan besöka hotellets fina fiskevatten mot extra betalning.

LEIDEX RESOR   SJÖLIDEN   523 98 HÖKERUM   TEL: 070-345 23 01