Skidresor   Dolomiternas sydsida   Aostadalen   Resans pris   Liftkortspriser
Leidex Resor   Vandringsresor   Skidresor   Oberammergau   Kontakta oss

Skidresor till Dolomiterna

För 21:a året i rad besöker vi det suveräna skidområdet Dolomiterna i norra Italien med hela 450 liftar och 120mil pister. Redan i början av december är de flesta pister nysprutade med konstsnö för att göra det så stabilt i backarna som möjligt under en lång säsong. Solen lyser i snitt nära 300 dagar om året vilket gör området extra attraktivt. Bekväma hotell med god italiensk mat, avkopplande relaxavdelningar m.m. gör längtan tillbaka allt större. Vi har funnit dalgången Val di Fiemme med dess förlängning Fassadalen som den mest attraktiva.

Byarna ligger tätt med bara några kilometers mellanrum. Längst in i dalgången nära Canazei/Alba ligger Dolomiternas centrum, där ca 200 lifter är sammanlänkade. Här startar även den kända skidsafarirundan "Sella Ronda" med skidåkning mellan 4 byar och ca 4-5 mils skidåkning av varierande svårighetsgrad.

En tur till glaciären Marmolada på dryga 3000 m.ö.h hör också till veckan. Här uppe har man en vidunderlig utsikt och extra kall snö för det perfekta åket.

Vi erbjuder också några avgångar till Dolomiternas norrsida. Byarna Keins, St Georgen och Gais bor vi på. Här besöker vi skidområdena Kronplats, Cortina och Sella Ronda.

Klicka på länkarna till vänster för att läsa mer om våra resor!


LEIDEX RESOR   SJÖLIDEN   523 98 HÖKERUM   TEL: 070-345 23 01