Leidex Resor   Vandringsresor   Skidresor   Oberammergau   Kontakta oss

OBERAMMERGAU 2020 MED LEIDEX

BUSSRESA 8 DAGAR MED EXTRA PÅKOSTAD HOTELLSTANDARD OCH FÖRSTAKLASSBILJETTER TILL PASSIONSSPELEN

20/7 - 27/7 - 2020

RESELEDARE; REBECCA JANSDOTTER/HULTQVIST

PRIS: 13.995:- i 2-bädd.
Enkelrumstillägg 1.500:-   Anmälningsavgift 3.000:- till dyra inträden i förskott.
Priset inkluderar övernattning 2st på 3-stjärnigt hotell med halvpension, 5 övernattningar på 4-stjärniga Hotell Ritter med 5 frukostbüffer och 4 x 3-rätters middagar, förstaklassbiljett till spelen i Oberammergau med 1st lunch (2-rätters) + middag (3-rätters), programbok för spelen, båtresa och inträde till Mainau, guidad tur i Innsbruck, bussresa med utflykter i bekväm helturistbuss, reseledares tjänster.

ARRANGÖR OCH ANMÄLAN: LEIDEX RESOR, Hökerum
Tele 070 345 23 01
Mail leidexresor@hotmail.com

Resegarantier hos Kammarkollegiet finnes

Alparrangör i 40 år

Upplev det fantastiska PASSIONSSPELEN i byn OBERAMMERGAU som ligger i södra Tyskland söder om München. Detta spel återkommer vart tionde år om det ej är något extra jubileumsår och kommande år spelas det för 42:a gången. Dryga hundra föreställningar med 4500 åskådare kommer att se spelen från mitten av maj till början av oktober år 2020. Vi har lyckats få några av de bästa platserna vilket är svårt ibland.

år 1634 härjade digerdöden för fullt i området och den lilla byn OBERAMMERGAU var strängt hotad. Någon troviss person samlade folket i byn på kyrkogården och man lovade Gud att göra ett teaterspel om Jesu liv, vart tionde år, om man blev förskonad. Folket i byn blev räddade från pesten och spelen har fortgått sedan 1644. Idag är dryga 2000 personer engagerade under varje föreställning. Den stora spelhallen har på senare år rustats upp. Fortfarande är scenen under bar himmel men åskådarna sitter bekvämt under tak.

PROGRAM

DAG 1: Jönköping - Borås - Göteborg - Helsingborg - Helsingör - Rödby - Puttgarden - Hamburg - Kassel - Fulda. Här väntar middag och övernattning.

DAG 2: Vi rullar vidare söderut och passerar Würtzburg. Färden följer sedan Romantische Strasse och lunchpaus passar bra i Rothenburg. Denna stad med sina murar, har mycket gammal och sevärd bebyggelse med flera utsiktstorn. Vår dag avslutas i Tannheim nära Memmingen. Här kommer vi att bo 5 dygn med frukostbüffe och en påkostad middag. Tannheim ligger ca 6 mil nordväst om Oberammergau.

Hotell Ritter

 4-stjärnigt
www.hotel-ritter.at
4-stjärnigt hotell med en påkostad spaanläggning. Hotellet har det mesta i bekvämlighet med trivsam bar och restaurang. Här kan man sitta i flera timmar och njuta av härliga rätter.

DAG 3-5: Tre intressanta utflyktsdagar och dess ordning bestäms efter väder och vindar.

HELDAGSUTFLYKT 1: Vi reser 14 mil till blomsterön Mainau i Bodensjön. Här tillbringar vi hela dagen och avnjuter all vacker blomsterfägring. Färja och inträde ingår.

HELDAGSUTFLYKT 2: Vi besöker Tyrolens huvudstad Innsbruck och upplever backhopparnas vardag, guidad tur i gamla stan med Gyllene Taket, katedralen m.m.

HELDAGSUTFLYKT 3: Vi besöker österrikes högsta by Obergurgl (1930 m.ö.h). Här har vi stor chans att se alprosor, njuta av fantastiska alpvyer m.m.

Heldag lördag då vi tillbringar hela dagen med besök i Oberammergau. Förmiddagen har vi chans att gå omkring i byn och se några kända träskulptörer som tillverkar bibliska figurer. En tvårätterslunch serveras före 14:30, då spelen börjar. Sedan spelas första akten ca 3 timmar med en längre middagsrast då en trerätters middag serveras. Hela spelen avslutas vid 22:30-tiden då bussen går tillbaka till Tannheim.

DAG 7: Vi lämnar Tannheim och bussen styr åter mot norr. Middag och övernattning i trakten Dessau/Berlin. Räcker tiden gör vi eventuellt ett stopp i Wittenberg.

DAG 8: Berlin - Lübeck - Puttgarden - Helsingborg - Göteborg. åter hemma efter en händelserik resa.


LEIDEX RESOR   SJÖLIDEN   523 98 HÖKERUM   TEL: 070-345 23 01